Dette er et kommercielt website - låneanbefalinger er ikke uvildige
Vi opfordrer ikke RKI-registrerede til at optage nye lån.


Værd at vide om lån

Selvom mange vil sige, at det bedste er at spare sammen til de ting, man gerne vil købe, kan man komme ud for akut at skulle skaffe penge. Det kan være til en uforudset og stor dyrlægeregning, fordi ens hund er syg, eller måske er det nødvendigt at skifte gearkasse på bilen, hvilket kan være en stor udskrivning. Har man ikke en buffer til uforudsete udgifter som disse, og har man ikke mulighed for at skaffe pengene på anden vis, kan det være en mulighed at optage et lån.

Inden man optager lån, kan det være hensigtsmæssigt at afsøge, hvad der evt. findes af andre muligheder for at skaffe pengene. Måske kan man låne af familie, eller måske kan man få lov til at dele regningen op i mindre bidder. For nogle kan det være en mulighed at tage ekstra vagter på sit arbejde eller måske at tage et ekstra job.

Renter og omkostninger

Alle lån, med undtagelse af lån mellem venner eller familie, er forbundet med renter og andre omkostninger. Når man låner penge, skal man altså betale mere tilbage end det beløb, man lånte, og her kan der være tale om mange penge, sågar dobbelt så meget eller mere. Derfor er det så vigtigt at læse det med småt og gøre sig klart, hvor mange penge man skal betale tilbage, for at se om det er det rigtige lån for en.

Sikkerhed i ejendom eller ved kaution

Hos mange låneudbydere skal man stille en eller anden form for sikkerhed, men enkelte steder er det muligt at låne penge uden at stille sikkerhed. Da låneudbyderen dermed ikke har nogen sikkerhed for at få sine penge tilbage, kan der her være tale om endog meget høje renter og omkostninger, og det kan derfor være værd at overveje, om der findes andre muligheder for at skaffe pengene.

Hvilket lån, du skal vælge, hvis du ikke ser anden mulighed, afhænger af, hvad du skal bruge pengene til. Der findes både billån, huslån, forbrugslån, kviklån og forskellige andre lån. Hvis du overvejer at optage et lån, er det derfor en god idé at undersøge forholdene omkring de enkelte lån og foretage sammenligninger. Sådan får du det bedste lån for dig.

Saml alle de små lån til ét

En anden type lån, det er værd at nævne, er et såkaldt samlelån. Hvis du har optaget flere mindre lån, kan det i nogle tilfælde være en fordel at samle dem til ét lån. Også her må man undersøge, om det vil være en fordel, eller om det er bedre at køre videre med de små lån og få dem betalt ud så hurtigt som muligt. En af fordelene ved et samlelån er, at man her kun har ét lån at holde styr på og sørge for at få betalt ud og altså ikke en hel række.

Værd at vide om lån

Værd at vide om lån