Dette er et kommercielt website - låneanbefalinger er ikke uvildige
Vi opfordrer ikke RKI-registrerede til at optage nye lån.


Derfor kan det være en fordel at samle dine lån

Hvor det tidligere kunne være svært at få lov at låne penge er det i dag blevet utroligt let at optage et lån. For nogle mennesker kan man måske sige, det er blevet lidt for nemt, da man hurtigt kan komme til at sidde med en hel håndfuld af små lån. Da kan et såkaldt samlelån være værd at overveje, og netop samlelån kigger på her, så læs med, hvis du gerne vil af med din klatgæld og få styr på din økonomi.

Ordet samlelån kommer, som nogle vil have gættet, af at man med dette lån kan samle flere lån til ét, og det kan i nogle tilfælde være en fordel at omlægge sine lån til et sådant samlelån. Hvis man tænker, at en samlelån måske kan være en mulighed, må man undersøge markedet og prøve at finde det bedste samlelån. Der er mange at vælge i mellem, og hver især har de forskellige vilkår, så det betaler sig at bruge lidt tid for at sætte sig ind i sagerne.

Stort og langsigtet fremfor småt og kortsigtet

De små lån er ofte forbundet med en høj rente og kort tilbagebetalingsfrist. Med et samlelån er renten ofte lavere, til gengæld strækker lånet sig over længere tid, og du har altså mere tid til at betale pengene tilbage. Det kan være en fordel, da man på den måde ikke vil være helt så presset i forhold til at få betalt lånet af, men det er ikke altid, det kan være en fordel. Her må man undersøge renter og omkostninger ved både de små lån og samlelånet og have sin regnemaskine frem for at se, om det kan betale sig.

Hold styr på ét lån i stedet for mange

En anden fordel ved at samle sine små lån i et samlelån er, at med et samlelån har du dermed kun ét lån at holde styr på og som du skal sørge for at få betalt. Ikke alle har lige godt styr på deres ting, og nogle kan have svært ved at styre en mængde små lån. Fordi det er så let at låne penge, og måske fordi ikke alle tænker over, at når man låner penge, skal de også betales tilbage, er det blevet så populært at låne.

Ikke altid bedst

Selvom fordelene kan lyde tillokkende og det i mange tilfælde kan være en fordel at konvertere sine små lån til et større, er det dog ikke altid tilfældet. Derfor er det så vigtigt at undersøge renter og omkostninger og regne på det for at finde ud af, om det egentligt er en fordel. Det er ærgerligt at sætte sig i endnu mere gæld end man allerede havde.

Derfor kan det være en fordel at samle dine lån

Derfor kan det være en fordel at samle dine lån