Dette er et kommercielt website - låneanbefalinger er ikke uvildige
Vi opfordrer ikke RKI-registrerede til at optage nye lån.


Guide: Betal dit lån af før tid med disse 3 tips

Er du faldet for fristelsen ved et kviklån, og sidder du nu i gæld? Her får du 3 tips til, hvordan du betaler dit lån af før tid.

Der kommer hele tiden nye forbrugslån til, og det er svært ikke at falde for fristelsen med de mange muligheder, der er rundt omkring på nettet. Et forbrugslån er dog typisk et lån, der har en høj rente, og derfor er er omkostningerne større end ved et almindeligt lån.

Sidder du med en gæld, der virker uoverskuelig, eller har du blot forgældet dig langt ud i fremtiden, er det en god idé at lægge en plan for, hvordan du nedbetaler din gæld så hurtigt som muligt.

Først og fremmest er det en god fornemmelse at være gældsfri, men dine låneomkostninger falder også, des hurtigere du afbetaler dig lån. Herunder får du 3 tips til, hvordan du betaler dit lån af før tiden og sparer penge på dyre renteomkostninger.

#1: Læg et budget for din økonomi

Det vigtigste og mest basale, du kan gøre, er at lægge et budget, hvor du får et overblik over, hvor mange penge du har til rådighed. Først skal du finde ud af, hvor mange udgifter du har, og dem skal du efterfølgende trække fra dine indtægter. Når du har gjort det, har du et overblik over de penge, du har til rådighed.

Husk, at du også skal have plads til uforudsete udgifter i dit budget. Når du har taget højde for det, vil du typisk have et noget mindre råderum, men ikke desto mindre skulle der helst gerne være noget tilbage. Det kan du bruge til at afbetale din gæld med.

#2: Læg en plan for, hvor meget du vil betale af

Har du et forbrugslån, betaler du typisk mindst et par hundrede kroner om måneden. I langt de fleste tilfælde vil der være tale om nogle tusinde kroner. Uanset, hvor meget du betaler af på nuværende tidspunkt, skal du affinde dig med, at du skal betale mere om måneden, hvis du vil af med din gæld hurtigere.

For at motivere dig selv kan du eventuelt lave en plan over de penge, du skal betale tilbage. Hav nogle mål og find en måde at fejre dine sejre på. Hvis du er et konkurrencemenneske, vil det motivere dig til hurtigere at betale af.

#3: Prioritér det dyreste lån først

Det er dyreste lån, du har, er ikke altid det, hvor du har lånt flest penge. I mange tilfælde er det de små lån, der har de dyreste omkostninger, og derfor er det en god idé at komme dem til livs først.

Hvis du nedbetaler det dyreste lån først, vil renteudgifterne blive minimeret, og du har et større økonomisk råderum til at betale dine andre lån af først. Har du taget SU-lån eller lånt til en bolig, vil der ofte være mindre udgifter forbundet hertil, end det eksempelvis er tilfældet ved et forbrugslån eller et kviklån.

Når først, du har fået dem af vejen, vil du have nemmere ved at betale de andre lån af. Samtidig er det en god idé at fokusere på ét lån til at starte med, da der hurtigere sker en fremgang, som kan være med til at motivere dig.