Dette er et kommercielt website - låneanbefalinger er ikke uvildige
Vi opfordrer ikke RKI-registrerede til at optage nye lån.


Online lån trods RKI

Hvert år havner flere og flere danskere i RKI. Og det kan have store konsekvenser for privatøkonomien, da det kan lukke en masse døre og muligheder. Blandt andet kan det blive sværere at låne penge, når du står i RKI. Derfor er det altid en rigtig god idé ikke at komme i RKI, hvis du kan undgå det.

RKI er et register, du kan havne i, hvis du bliver stemplet som dårlig betaler. Så havner du simpelthen i et register, hvor andre virksomheder kan se, at du er stemplet som en dårlig betaler, og dermed kan de lukke døren for dig, så du ikke har mulighed for eksempelvis at låne penge hos dem. Men hvad gør du så, hvis du står i RKI og stadig har brug for at låne penge?

Sådan låner du penge når du er i RKI

Hvis du gerne vil have et lån trods RKI, er der heldigvis stadig muligheder for dig. For der er flere udbydere, der har en løsning til dig, der er havnet i RKI, men som stadig har brug for at låne penge.

Der er dog ikke tale om almindelige lån, som du måske har været vant til at tage. Derimod skal du typisk låne penge med en kautionist, eller også skal du gå en anden vej og sætte noget i pant mod at få penge udbetalt. Du kan pantsætte ting i Danmark og få penge til gengæld.

Hvad er en kautionist – og hvorfor skal du bruge en?

En kautionist er en person, der står inde for dig og det lån, du optager. Reelt set låner du penge i en anden persons navn, da det er vedkommende, der hæfter for lånet, hvis du på et tidspunkt ikke er i stand til at afdrage på lånet.

Hvis din bror eksempelvis kautionerer for dit lån, er det ham, der skal afdrage på lånet, hvis du ikke er i stand til det. Alle kan langt hen af vejen være kautionist. Du skal dog være over 18 år gammel for at kautionere for et lån, og det bliver typisk også nemmere at blive godkendt til det, hvis du som mulig kautionist kan stille sikkerhed i eksempelvis bil eller bolig.